Urmăriți-ne pe Facebook

Achiziții


  • Mai multe informații vor fi disponibile în curând

Abonare newsletter

date abonat

COMUNICAT DE PRESĂ privind finalizarea sesiunii de depunere a proiectelor mari în cadrul Programului PA17/RO13 Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european

Data publicarii: 14 Apr. 2014

Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, deține calitatea de Operator al  Programului PA17/RO13 Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european, finanțat prin intermediul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European 2009 – 2014.

Obiectivul general al Programului se referă la sporirea dialogului cultural şi protejarea identităţii europene prin înţelegerea diversităţii culturale. De asemenea, Programul urmărește să contribuie la întărirea relațiilor bilaterale între promotorii de proiecte din România și partenerii din statele donatoare.

Cererea de proiecte mari a fost deschisă în perioada 6 ianuarie – 7 aprilie a.c. și beneficiază de o asistență financiară nerambursabilă în valoare totală de 6.327.957 euro, din care 85% reprezintă contribuția statelor donatoare - Norvegia, Islanda și Liechtenstein, iar 15% contribuția României.

Operatorul de Program a înregistrat 214 cereri de finanțare depuse, valoarea totală a sprijinului financiar solicitat fiind de peste 33 milioane de euro. În acest context, a fost demarat procesul de evaluare a proiectelor depuse spre finanțare, urmând ca ulterior să fie publicată lista finală a proiectelor aprobate. 

În acest moment, în cadrul Programului mai este deschisă cererea de proiecte mici, cu termen limită de depunere 25 aprilie a.c., valoarea totală a asistenței financiare fiind de 623.566 euro. Informații detaliate privind Ghidul solicitantului, depunerea cererilor de finanțare și a documentației aferente sunt disponibile pe pagina web dedicată Programului - www.fonduri-diversitate.ro.