Urmăriți-ne pe Facebook

Achiziții


  • Mai multe informații vor fi disponibile în curând

Abonare newsletter

date abonat

COMUNICAT DE PRESĂ privind finalizarea sesiunii de depunere a proiectelor mici în cadrul Programului PA17/RO13 Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european

Data publicarii: 09 Mai 2014

Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, deține calitatea de Operator al  Programului PA17/RO13 Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european, finanțat prin intermediul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European 2009 – 2014.

Obiectivul general al Programului se referă la sporirea dialogului cultural şi protejarea identităţii europene prin înţelegerea diversităţii culturale. De asemenea, Programul urmărește să contribuie la întărirea relațiilor bilaterale între promotorii de proiecte din România și partenerii din statele donatoare.

Cererea de proiecte mici a fost deschisă în perioada 6 ianuarie – 25 aprilie a.c. și beneficiază de o asistență financiară nerambursabilă în valoare totală de 623.566 euro, din care 85% reprezintă contribuția statelor donatoare - Norvegia, Islanda și Liechtenstein, iar 15% contribuția României.

Operatorul de Program a înregistrat 115 cereri de finanțare, valoarea totală a proiectelor depuse fiind de 1.876.403 euro, dintre care 1.600.763 euro reprezintă valoarea financiară nerambursabilă solicitată.

În perioada următoare se va derula  procesul de evaluare a cererilor finanțare, urmând ca ulterior să fie publicată lista finală a cererilor aprobate. Informații actualizate vor fi publicate pe website-ul dedicat al Programului PA17RO13 www.fonduri-diversitate.ro.