Proiectul propune iubitorilor de jazz, jazz manouche și etno-jazz concerte cu talentați și consacrați interpreți de jazz români de etnie romă, alături de interpreți din toată Europa și în mod special din Norvegia.
Proiectul urmărește promovarea României ca nucleu cultural profesionist în domeniul muzical la cele mai înalte standarde, competitiv cu programele culturale din întreaga lume, prin extinderea posibilităților de derulare a unor activități variate din domeniul artistic și cultural.
Obiectivul proiectului este promovarea lui Urmuz ca valoare culturală națională și stabilirea unui dialog între spațiile teatrale independente din România și Norvegia.
Ideea proiectului Tandem Dance este de a strânge 15 persoane cu deficiențe de vedere și 15 dansatori profesioniști și profesori de dans pentru ca aceștia să-i învețe să danseze pe cei dintâi, lucrând în echipe mixte.
Proiectul urmărește să sublinieze că bucătăria este un tezaur autentic de sănătate și cultură pentru comunitățile tradiționale (în special la evenimentele rituale: nunți, funeralii etc.).
Proiectul constă într-o ilustrare fotografică a spațiului cultural și natural al orașului Sinaia (albumul va fi disponibil pe website-ul dedicat proiectului: www.sinaia365.ro).
Proiectul se concentrează pe modalitățile în care educația urbană și cea referitoare la patrimoniu pot fi îmbunătățite utilizând ideea de „spațiu public” – prin lecturi, reprezentări vizuale, discuții, dar și prin vizite la situri, cu prezentări și dezbateri la fața locului susținute de istorici, arhitecți, antropologi, sociologi, activiști sociali.
Dansul, ca artă reprezentativă pentru identitatea culturală națională, a fost până acum, în mare măsură, un ansamblu de tehnici izolate, un act cultural specific unui popor și, prin aceasta, diferit de cel al altor popoare.
Proiectul constă în realizarea unui manual care să trateze științific istoria și cultura minorității rome, pentru a lupta împotriva prejudecăților răspândite în rândul tinerilor liceeni.
Proiectul pornește de la ideea că romantismul este cel mai important curent artistic, literar și intelectual.
Proiectul răspunde unei nevoi identificate în comunitățile rome din mediul rural și anume păstrarea identității culturale prin cultivarea tradițiilor și cunoașterea acestora.
Scopul proiectului a constat în determinarea unei mai bune înţelegeri a diversităţii culturale, consolidarea dialogului intercultural prin promovarea tradiţiilor şi a meşteşugurilor româneşti în rândul comunităţii din Akureyri, Islanda.
Pag. 1 din 7
| 12 inreg./pag. | nr. inreg: 82 |