Povestiri din curtea școlii este un spectacol creat împreună cu tineri care locuiesc în cartierul Ferentari, despre poveștile lor, din cartier și din viață. Realizarea spectacolului Povestiri din curtea școlii reprezintă o ocazie de a aduce teatrul în sprijinul educației, al dezvoltării personale, dar și al creării unui produs artistic capabil să crească conștientizarea publicului cu privire la probleme de marginalizare și discriminare, într-o manieră accesibilă, proaspătă și autentică.
Obiectivul principal al proiectului este documentarea și promovarea culturii și identității rome, ca și a cunoștințelor despre istoria culturală și socială a romilor din România.
Obiectivul de ansamblu al proiectului constă în promovarea diversității în cultură și artă și întărirea dialogului intercultural prin dezvoltarea unor reședințe de creație și crearea unei platforme standardizate de resurse și informații despre arta contemporană împreună cu artiști din țările nordice și baltice, astfel încât experiențele artistice să poată fi împărtășite.
„Oportunități profesionale pentru tinerii artiști” este un proiect care vizează artele spectacolului, un domeniu în care tinerii absolvenți ai școlilor de artă au nevoie de experiență pentru a-și împlini aptitudinile și talentul.
Proiectul Musica Borealis a adus în atenția clujenilor un eșantion reprezentativ din muzica contemporană norvegiană.
Obiectivul proiectului este promovarea creației teatrale românești contemporane și a noii dramaturgii românești.
Proiectul a reprezentat o intervenție cultural-educativă, folosită ca un instrument inovator pentru educația culturală a tineretului.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă promovarea diversității culturale și îmbunătățirea dialogului intercultural prin descoperirea tradițiilor specifice ale grupurilor etnice din Bucovina.
Proiectul își propune să scoată la iveală documentele aflate în arhive, dar și alte mărturii fundamentate, prin care să se reconstituie istoria teatrului timișorean – repertoriul, evoluția, receptarea publicului și a criticii vremii etc. – istorie care evidențiază multiculturalismul care a existat în Banat de la înființarea teatrului, în 1875, până astăzi.
“Incubatorul de povești” se adresează tinerilor pasionați de literatură și cu potențial în ceea ce privește actul artistic al scrierii.
Dramalogue s-a născut din dorința Asociației Teatru Pentru Tine de a prezenta publicului o formă incipientă, frustă a teatrului, o primă interacțiune între actor și piesă, o incursiune sinceră în dramaturgia contemporană.
Proiectul este structurat pe două direcții. Prima este dezvoltarea educațională și profesională, care se focalizează pe mijloacele de expresie artistică în contextul interculturalismului și încurajarea experimentelor în artele vizuale.
Pag. 2 din 7
| 12 inreg./pag. | nr. inreg: 82 |