Urmăriți-ne pe Facebook

Achiziții


  • Mai multe informații vor fi disponibile în curând

Abonare newsletter

date abonat

Proiecte

EDUCARTIER 2014

Obiectivele proiectului sunt: 1) sprijinirea debutului a cinci tineri artiști din domenii diferite prin intermediul unui spațiu artistic neconvențional – un pavilion mobil – în patru cartiere al Clujului, 2) prezentarea unor evenimente culturale și a unor proiecții cinematografice în cele patru cartiere, 3) ateliere educaționale pe teme culturale în cele patru cartiere, ateliere în care vor fi implicați cel puțin 60 de participanți.

Detalii

Diversitate culturală dincolo de limitele orașului, la Sinaia
Diversitate culturală dincolo de limitele orașului, la Sinaia

Proiectul își propune să ofere publicului larg, interesat de artele și meșteșugurile tradiționale, activități concepute pentru a facilita cunoașterea acestora sub conceptul unității în diversitate.

Detalii

Cultura în parc
Cultura în parc

Complexitatea generațiilor contemporane produce manifestări culturale diferite, cele mai multe dintre ele fiind tot mai străine de vechile tradiții.

Detalii

Copiii migrației - Turneu de teatru educațional în Transilvania
Copiii migrației - Turneu de teatru educațional în Transilvania

Proiectul oferă un răspuns inovator în problematica socială a copiilor lăsați în țară de părinții care pleacă la muncă în străinătate, prin utilizarea teatrului educațional ca instrument de conștientizare a acestei problematici. Piesa „Offline family” reflectă situația copiilor lăsați singuri acasă, fiind susținută de 9 copii și doi actori profesioniști.

Detalii

Conexiuni interculturale - Tinerii își redescoperă moștenirea culturală
Conexiuni interculturale - Tinerii își redescoperă moștenirea culturală

Prin acest proiect se intenționează: 1) evidențierea și promovarea istoriei culturale a minorităților din regiunea de sud-vest a României, incluzând minoritatea romă, 2) realizarea unor materiale documentar-informative asupra acestor minorități, 3) organizarea unor evenimente multiculturale cu implicarea reprezentanților minorităților etnice, schimburi de experiență, ateliere de instruire și dialog intercultural.

Detalii

Concursul internațional de muzică
Concursul Internațional de Muzică „Gheorghe Dima”

Având o istorie impresionantă, confirmată prin participările de la ultimele două ediții, Concursul Internațional de Muzică „Gheorghe Dima” contină să fie una dintre cel mai importante competiții muzicale din România.

Detalii

Comunitatea romă în artele vizuale
Comunitatea romă în artele vizuale

Proiectul țintește nevoia socială de întărire a dialogului intercultural și protejare a identității europene prin înțelegerea diversității culturale.

Detalii

Cineva trebuie să salveze lumea!...sau NU

Proiectul consta în realizarea unui film de animație care intenționează să conștientizeze publicul asupra efectelor negative ale lipsei de implicare în viața socială și în ocrotirea mediului, precum și la efectele negative ale lipsei de comunicare, pe care le produce stabilirea relațiilor inter-personale virtuale în defavoarea celor reale.

Detalii

CinemaTour Kids
CinemaTour Kids

Obiectivul principal al proiectului este de a furniza filme publicului din orașele și comunitățile mici și zona rurală, acolo unde acest gen de produs cultural ajunge mai greu.

Detalii

Centrul pentru educație interculturală
Centrul pentru educație interculturală

Prin acest proiect se urmărește înființarea unui Centru pentru Educație Interculturală în Constanța, cu scopul de a stimula educația interculturală în rândurile tinerilor.

Detalii

Căsuța de turtă dulce - Teatru de păpuși pentru copiii din zonele rurale
“Căsuţa de turtă dulce”, spectacol de teatru cu păpuşi şi marionete, pentru copiii din mediul rural

Scopul proiectului este de a promova toleranța și diversitatea culturală prin intermediul unor piese de teatru pentru copiii din zonele rurale din județul Bihor.

Detalii

Brașov, capitala jocurilor tradiționale
Brașov, capitala jocurilor tradiționale

“Braşovul, capitala jocurilor tradiţionale” propune o metoda originală de valorificare a jocurilor tradiţionale aflate în patrimoniul imaterial transilvănean, în special cel aparţinând Ţării Bârsei, prin derularea unor concursuri şi festivaluri care implică activităţi de animaţie culturală.

Detalii

Pag. 3 din 7 | 12 inreg./pag. | nr. inreg: 82