Urmăriți-ne pe Facebook

Achiziții


  • Mai multe informații vor fi disponibile în curând

Abonare newsletter

date abonat

Vizita în România a unei delegații de reprezentanți ai Ministerului Culturii și Consiliului Artelor din Norvegia

Data publicarii: 24 Sept. 2015

O delegație din Norvegia, reprezentând Ministerul Culturii și Consiliul Artelor din această țară a vizitat, în perioada 13-18 septembrie, mai multe proiecte care se derulează în cadrul Programului PA17/RO13 Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european. Vizita a avut loc în cadrul acțiunilor complementare, de întărire a cooperării între Operatorul de program (Unitatea de Management a Proiectului din Ministerul Culturii) și entitățile similare din Statele donatoare în Mecanismul Financiar Spațiul Economic European (SEE) 2009-2014.

Vizita, care a vizat în primul rând evidențierea bunelor practici și schimbul de experiență, a cuprins 18 proiecte din București, Ploiești, Sinaia, Slobozia (Ialomița), Brăila, Tulcea și Brănești (Ilfov), proiecte care au fost selectate în funcție de activitățile publice anunțate în perioada respectivă și de parteneriatul cu instituții sau artiști din UE sau din statele donatoare. Promotorii și managerii de proiect au prezentat oaspeților norvegieni, dincolo de spectacolele sau de acțiunile publice, problemele apărute pe parcursul implementării, punctele tari și cele slabe ale parteneriatelor, planurile de viitor. La rândul lor, reprezentanții Ministerului Culturii și Consiliului Artelor din Norvegia s-au interesat de impactul proiectelor asupra grupurilor țintă, cu precădere în cazul proiectelor având ca obiectiv dialogul intercultural și deschiderea către cultura romă.

La sfârșitul vizitei, doamna Lillian Solheim, de la Consiliul Artelor, a apreciat că: „proiectele au fost foarte diverse și interesante și plecăm cu o mult mai bună imagine despre ele și despre oamenii care le implementează”.