Urmăriți-ne pe Facebook

Achiziții


  • Mai multe informații vor fi disponibile în curând

Abonare newsletter

date abonat

UMP a lansat Programul PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”

Data publicarii: 05 Noi. 2013

Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii, în calitate de Operator de Program, a organizat luni, 4 noiembrie a.c., în Sala “Mircea Eliade” a Bibliotecii Naționale a României, evenimentul de lansare a Programului PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”.

Finanțarea nerambursabilă este acordată în cadrul asistenței puse la dispoziția României prin Granturile SEE de către statele donatoare - Norvegia, Islanda și Liechtenstein - și este destinată proiectelor care propun valorificarea și promovarea diversității culturale din România în context european.

Evenimentul a fost deschis de ministrul Culturii, dl. Daniel-Constantin Barbu și s-a bucurat de distinsa prezență a ambasadorului Regatului Norvegiei în România, E.S. dna. Tove Bruvik Westberg, a secretarului de stat din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, dl. Alin Mitrică, a consulului onorific al Republicii Islanda în România, E.S. dna. Georgiana Pogonaru, a numeroși experți români și străini.

Lansarea Programului a reunit un număr mare de operatori din toate domeniile culturale, interesați de posibilitățile de finanțare pentru proiectele culturale proprii.

Cu acest prilej, a fost prezentată și oportunitatea de finanțare pentru activități de dezvoltare a relațiilor bilaterale. Scopul acestui sprijin financiar îl reprezintă găsirea de organizații partenere din statele donatoare în vederea unor colaborări viitoare și a pregătirii de proiecte în parteneriat. Astfel, pentru a crește șansele obținerii unei finanțări în cadrul Programului, potențialii solicitanți din România sunt încurajați să identifice colaboratori din Norvegia, Islanda, Liechtenstein pentru implementarea proiectelor culturale.

Programul PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european” beneficiază de o alocare financiară totală de 8,022,059 milioane de euro și reprezintă, în acest moment, una dintre cele mai importante surse de finanțare la îndemâna sectorului cultural din România.

Mulțumim participanților pentru prezență și dorim mult succes viitorilor beneficiari!

Pentru detalii privind Programul, ne puteți contacta la:
E-mail: office@fonduri-diversitate.ro
Facebook: facebook.com/fonduridiversitate
Web: www.fonduri-diversitate.ro