Urmăriți-ne pe Facebook

Achiziții


  • Mai multe informații vor fi disponibile în curând

Abonare newsletter

date abonat

Teatrul naște dialog

Promotorul proiectului: Asociaţia O Șansă pentru Viitor

Parteneri de proiect: Asociația Concordia Oslo

Valoarea proiectului: 114.711 euro

Valoare finanţare nerambursabilă (85% Grant SEE și 15% bugetul național): 453.907 lei (102.682,20 euro)

Site web: www.teatru.ospv.ro

Rezumatul proiectului

Proiectul a contribuit la îmbunătățirea dialogului cultural prin dezvoltarea unor activități complementare extracurriculare, care au permis elevilor să ia contact cu artele spectacolului și cu obiceiurile și tradițiile minorităților și să depășească barierele de comunicare pentru a înțelege și compara realitățile complexe ale vieții în cele opt regiuni din România și cele două locații din Oslo.

Pe parcursul a 12 luni, promotorul și partenerul norvegian au condus o caravană în care elevi din București, au interpretat o piesă de teatru, concepută de ei înșiși pentru a evidenția rolul minorităților culturale și istorice, precum și angajamentul pentru șanse egale în accesul la cultură. Piesa de teatru a fost pusă în scenă în școli din România și Norvegia. Pentru a amplifica experiența culturală, în fiecare dintre școlile vizitate a fost organizat un târg de tradiții românești și obiceiuri ale minorităților.

Proiectul în cifre

Punerea în scenă a unei piese de teatru

  • Instruirea a 28 de elevi în vederea punerii în scenă a piesei de teatru şi a susţinerii târgului de tradiţii multiculturale. Transformarea a 28 de elevi din București și Ilfov în formatori culturali prin instruirea în artele spectacolului şi ale olăritului şi cu privire la istoria minorităţilor;
  • 41 de elevi liceeni din București și Ilfov au participat la cursurile Teatrul Naște Dialog coordonați de conf. Univ. Dr. Sabin Drăgulin, meșterul Jorj Dimitriu și maestrul Cristian Mihăilescu.

Organizarea caravanei culturale în 11 licee din România

  • 11 evenimente în 11 licee din România cu scopul de a crește interesul față de cultura românească și conceptul de multiculturalism;
  • 1.700 de elevi și 30 de cadre didactice din 8 orașe din România care au avut acces la cultură şi dialog intercultural.

Organizarea caravanei culturale în 2 licee din Norvegia

  • 16 elevi din București și Ilfov care au promovat tradițiile și cultura românească în Norvegia;
  • 300 de elevi și 5 cadre didactice din Liceul ”Edvard Munch” din Oslo, respectiv Liceul KUBEN din Oslo care au interacționat cu elevii români, ca parte a unei societăți multiculturale.

1 Broșură a proiectului publicată disponibilă aici:  https://issuu.com/silviarotaru4/docs/raport_final_teatrul_naste_dialog

Galerie foto/video

Retrospectiva dinamică a unui proiect multicultural poate fi urmărită aici:

-

Proiectul în media