Urmăriți-ne pe Facebook

Achiziții


  • Mai multe informații vor fi disponibile în curând

Abonare newsletter

date abonat

Foreign Bodies

Promotor proiect: Asociația 4 Culture

Parteneri proiect:

  • Festivalul de dans Reykjavík
  • Fundația Wee-Scavetta/ Kipperberg

Valoarea proiectului: 199.424 euro

Valoarea finanțării nerambursabile (85% Grant SEE și 15% bugetul național): 793.403 lei (179.482,64 euro)

Site web: foreignbodies.eu/

Rezumatul proiectului

Proiectul s-a dezvoltat în jurul conceptelor de „corp străin” și „periferie” și s-a bucurat de contribuția partenerilor cu expertiza lor internațională la îmbunătățirea mobilității artistice într-un context în care migrația este văzută ca un important fenomen social. Geografic situate la granița Europei, țările partenere au dezvoltat un proiect de cooperare ale cărui activități se adresează deopotrivă specialiștilor din zona dansului (artiști și facilitatori culturali) și publicului larg. Conceptul de ‘periferie’ este tratat din perspectiva proiectului, geografic și economic, ca o influență asupra dezvoltării anumitor grupuri în cadrul societății, precum și a accesului lor la educație și cultură. Proiectul Foreign Bodies s-a desfășurat în București (România), Oslo (Norvegia) și Reykjavik (Islanda) și a inclus ateliere, coaching project-uri, conferințe, rezidențe, producții și prezentări de dans și film.

Proiectul în cifre

  • 12 participanți în cadrul a 4 rezidențe artistice și 8 prezentări finale / work in progress organizate;
  • 20 de participanți la workshop-uri și 19 prezentări solo; 
  • 2 producții de dans realizate: <<Blanks>> și  <<Production>> și 6 reprezentații susținute în perioada proiectului;
  • 59 participanți în cadrul coaching projects din București, având ca tematică filmul de dans, dansul și comunitatea dansului;
  • 1 film documentar despre „corpurile străine” (foreign bodies) produs în colaborare cu parteneri norvegieni și distribuit la nivel european. 

Galerie foto/video

Documentarul realizat în cadrul proiectul care vorbește despre ideea corpurilor străine (foreign bodies) dislocate, alienare, periferie, discriminare și drepturile omului poate fi urmărit aici.

-

Proiectul în media