Urmăriți-ne pe Facebook

Achiziții


  • Mai multe informații vor fi disponibile în curând

Abonare newsletter

date abonat

Photo Romania 2015

Promotorul proiectului: Asociația Photo Romania

Parteneri de proiect: Nordic Light Events AS

Valoarea proiectului: 189.460 euro

Valoare finanțare nerambursabilă (85% Grant SEE și 15% bugetul național): 747.510 lei (169.101 euro)

Site web: www.prif.ro

Rezumatul proiectului

Festivalul Photo Romania și-a propus să crească mobilitatea artiștilor fotografi și a lucrărilor acestora prin organizarea de expoziții în Norvegia și România, ca parte a două festivaluri fotografice internaționale.

De asemenea, proiectul a contribuit la dezvoltarea relațiilor bilaterale între operatorii culturali din cele două țări, la dezvoltarea programelor de educație culturală pentru publicul larg și amatorii de fotografie, precum și la promovarea unei mai bune înțelegeri a diversității culturale și încurajarea dialogului intercultural printr-o serie de expoziții de foto-jurnalism.

Proiectul s-a adresat artiștilor, creatorilor, organizatorilor și amatorilor de artă din România, statele donatoare, precum și din țările vecine.

Proiectul în cifre

Muzeul imaginii
Festivalul Photo Romania 2015 a inclus un număr de peste 70 de expoziții de la fotografia comercială la cea artistică și conceptuală. În cadrul acestora, 3 expoziții au vizat cu precădere ideea de muzeu al imaginii și au avut un public de peste 3.000 de vizitatori care au putut afla informații despre istoria fotografiei, filmului, media, au vizualizat colecții de aparatură (de la primele echipamente până în prezent), fotografii vechi cu o valoare inestimabilă, istoria în imagini și imagini ale istoriei. 

Industry Days
A reprezentat prima întâlnire a managerilor de festivaluri de fotografie din Europa. A reunit un număr de peste 20 de festivaluri din țară și străinătate și a însemnat primul pas în realizarea unei rețele de festivaluri (Photo NetWork).
Festivalul Photo Romania 2015 a mai însemnat: 5 premiere naționale, 8 concerte de muzică, 200 fotografi, 20 locații, 100 evenimente, 200 cursanți la Academia Photo Romania, 1.000 metri pătrați de expoziții, 1.500 fotografii printate, 1.000 fotografii înscrise la concursurile foto, 400 apariții media, 50 voluntari.

Galerie foto/video

Retrospectiva Festivalului Photo Romania 2015 este disponibilă aici:

Filmul „Challenging Boundaries” (Provocarea granițelor) este un documentar despre două grupuri mici din comunitatea Rroma care au luptat pentru a avea o viață mai bună, prin muncă și artă. Pelicula a fost realizată în cadrul proiectului și proiectată pentru prima data la festivalul Photo Romania 2015 și poate fi vizionată aici:

-

Proiectul în media