Urmăriți-ne pe Facebook

Achiziții


  • Mai multe informații vor fi disponibile în curând

Abonare newsletter

date abonat

COMUNICAT privind seminarul dedicat experților – evaluatori organizat în cadrul Programului PA17/RO13 Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european

Data publicarii: 12 Mai 2014

Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, deține calitatea de Operator al  Programului PA17/RO13 Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european, finanțat prin intermediul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European 2009 – 2014.

Unitatea de Management a Proiectului a organizat un seminar dedicat experților incluși pe lista lărgită a specialiștilor care vor evalua proiectele depuse.

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 7 – 8 mai a.c. în sala de conferințe a Hotelului Double Tree by Hilton, București și a urmărit realizarea unui schimb de experiență și bune practici cu experți din alte state privind procesul de evaluare a propunerilor de proiecte din cadrul Programului PA17/RO13.

Seminarul s-a bucurat de prezența unor experți din partea statelor donatoare (Norvegia) și a altor state beneficiare ale granturilor SEE (Polonia, Letonia și Spania), precum și a unui reprezentant al partenerului de Program – Consiliul Artelor din Norvegia.

Invitații au împărtășit evaluatorilor români din experiența acumulată în urma implementării Programului PA17 în țările de origine ale acestora. Participanții din România au avut posibilitatea de a primi răspunsuri la întrebări punctuale referitoare la grila de evaluare tehnică și financiară și au beneficiat de sesiuni interactive pornind de la situațiile concrete prezentate de experții invitați. 

În perioada 6 ianuarie – 25 aprilie a.c. au fost deschise sesiuni de depunere de  proiecte, în urma cărora s-au înregistrat  215 cereri de finanțare pentru proiecte mari, respectiv 115 solicitări de finanțare pentru proiectele mici. Valoarea totală a sprijinului financiar nerambursabil solicitat în cadrul cererilor menționate este de aproximativ 35 milioane euro.

Mulțumim participanților pentru prezență și implicare și dorim mult succes în activitățile de evaluare.

Persoană de contact:
dna. Monica Pîslariu - responsabil comunicare PA17/RO13
Tel./fax: +40 21 224 4512
E-mail: office@fonduri-diversitate.ro