Urmăriți-ne pe Facebook

Achiziții


  • Mai multe informații vor fi disponibile în curând

Abonare newsletter

date abonat

Eveniment de identificare parteneri (matchmaking) pentru realizarea de parteneriate

Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, în calitate de Operator de Program, în parteneriat cu Ambasada Regatului Norvegiei din România și Consiliul Artelor din Norvegia, a organizat joi, 28 noiembrie a.c., în Sala “Mircea Eliade” a Bibliotecii Naționale a României, seminarul de identificare parteneri din statele donatoare în cadrul Programului PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”.

Evenimentul a reunit peste 90 de operatori culturali din România, Norvegia și Islanda care și-au manifestat interesul pentru găsirea de parteneri în vederea dezvoltării de proiecte culturale în parteneriat și, implicit, a obținerii de finanțare în cadrul Granturilor SEE.

Seminarul s-a desfășurat sub forma unor grupuri de lucru (workshop-uri) organizate tematic, în funcție de ariile culturale prevăzute în cadrul Programului, oferind astfel posibilitatea fiecărui participant de a împărtăși propriile idei de proiect și de a identifica potențiali parteneri în rândul celor prezenți.

Numărul mare de participanți, dar și varietatea ideilor de proiect au evidențiat nivelul ridicat de interes al operatorilor culturali din România și din statele donatoare de a dezvolta proiecte în parteneriat, contribuind, astfel, la sporirea dialogului cultural și protejarea identității europene, prin înțelegerea diversității culturale.

Seminarul de identificare parteneri face parte din acțiunile de parteneriat susținute în cadrul Fondului pentru relații bilaterale, parte integrantă a Programului.

Tot în cadrul Fondului pentru relații bilaterale este în prezent deschisă și prima cerere de propuneri de finanțare (data limită - 16 decembrie a.c.).  Măsura AInițiere / Dezvoltare de parteneriate susține activitățile de identificare a potențialilor parteneri din statele donatoare anterior/în timpul pregătirii proiectului, respectiv dezvoltarea de parteneriate în vederea depunerii spre finanțare a proiectelor culturale. Valoarea maximă a unei finanțări este de 1.500 euro per entitate/organizaţie.

Mulțumim participanților pentru prezență și dorim mult succes proiectelor în parteneriat!

Prezentările din cadrul seminarului sunt disponibile aici:

Lista participanților din statele donatoare este disponibilă aici.

Imagini de la eveniment