Urmăriți-ne pe Facebook

Achiziții


  • Mai multe informații vor fi disponibile în curând

Abonare newsletter

date abonat

Lansarea Programului PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”

Data publicarii: 30 Oct. 2013

Luni, 4 noiembrie a.c., ora 10:00, în Sala “Mircea Eliade” a Bibliotecii Naționale a României, va avea loc evenimentul de lansare a Programului PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”.

Finanțat în cadrul Memorandumului de Înţelegere pentru Implementarea Mecanismului Financiar SEE 2009 – 2014, Programul este gestionat de Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii, în calitate de Operator de Program.

Finanțarea nerambursabilă este acordată în cadrul asistenței puse la dispoziția României prin Granturile SEE de către statele donatoare - Norvegia, Islanda și Liechtenstein - și este destinată proiectelor care propun valorificarea și promovarea diversității culturale din România în context european.

Cu aceeași ocazie, va fi prezentată și oportunitatea de finanțare pentru activități de dezvoltare a relațiilor bilaterale. Prin intermediul acestora, se va acorda sprijin financiar pentru găsirea de organizații partenere din statele donatoare în vederea unor colaborări viitoare și a pregătirii de proiecte în parteneriat. Astfel, pentru a crește șansele obținerii unei finanțări în cadrul Programului, potențialii solicitanți din România vor fi încurajați să identifice colaboratori din Norvegia, Islanda sau Liechtenstein pentru implementarea proiectelor culturale.
Evenimentul de lansare va reuni oficiali din cadrul Ministerului Culturii, Ministerului Fondurilor Europene, Ambasadei Regatului Norvegiei în România, Consiliului Artelor din Norvegia, precum și operatori culturali din România, invitați în calitate de potențiali beneficiari ai Granturilor SEE.

Beneficiind de o alocare financiară totală de 8,022,059 milioane de euro, Programul PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european” reprezintă, în acest moment, una dintre cele mai importante surse de finanțare la îndemâna sectorului cultural din România. De aceea, așteptăm ca operatorii culturali să-și manifeste interesul pentru această oportunitate de finanțare printr-un număr semnificativ de proiecte creative care să răspundă obiectivelor asumate prin Program.

Presa este invitată să participe la eveniment.  

Persoană de contact: dna. Monica Pîslariu - responsabil comunicare.
Tel./fax +40 21 222 8479, +40 21 224 4512.