Urmăriți-ne pe Facebook

Achiziții


  • Mai multe informații vor fi disponibile în curând

Abonare newsletter

date abonat

Concursul internațional de dirijat Jeunesses Musicales

Promotorul proiectului: Elite Art Club UNESCO

Valoarea proiectului: 107.251 euro

Valoare finanțare nerambursabilă (85% Grant SEE și 15% bugetul național): 424.889 lei (95.959,39 euro)

Site web: www.bucharestcompetition.ro

Rezumatul proiectului:

Proiectul a urmărit lansarea pe piața muzicală națională și internațională a unei generații cu aptitudini și competențe deosebite în domeniul dirijoral al muzicii clasice. De asemenea, s-a urmărit implementarea în România a competiției de muzică clasică inițiate de Jeunesses Musicales International, care se aliniază astfel la calendarul internațional al competițiilor, dezvoltarea resurselor umane în domeniul muzicii clasice – dirijatului, precum și atragerea publicului, în special al celui tânăr, către cultură, cu un accent deosebit pe muzica clasică.

În același timp, proiectul a asigurat continuitatea și sustenabilitatea programului de competiții internaționale din România, Concursul „Jeunesses musicales” aflându-se, în 2015, la cea de-a 6-a ediție.

Proiectul în cifre

Concertul de Gală 2015

  • 1 Concert de Gală ce a promovat excelența profesională și a garantat tinerilor dirijori vizibilitate internațională, oferind publicului un eveniment cultural de excepție;
  • 3 finaliști care au concertat în fața unui public de 800 de persoane la Ateneul Român și 23.000 de spectatori online.

Semifinala Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București

  • 1 semifinală care a avut ca scop departajarea candidaților și selecționarea celor care au dovedit maturitate profesională pentru a susține un Concert de Gală. Semifinala a reprezentat o oportunitate de afirmare a talentului participanților, garantându-le vizibilitate în vederea construirii unei cariere internaționale.

Galerie foto/video

Concertul de Gală 2015 poate fi urmărit aici:

-

Proiectul în media