Urmăriți-ne pe Facebook

Achiziții


  • Mai multe informații vor fi disponibile în curând

Abonare newsletter

date abonat

Say it now!

Promotorul proiectului: Teatrul Național Mihai Eminescu, Timișoara

Parteneri de proiect: Compania B. Valiente

Valoarea proiectului: 151.236 euro

Valoare finanțare nerambursabilă (85% Grant SEE și 15% bugetul național): 678.247 lei (151.236 euro)

Site web: www.sayitnow.ro

Rezumatul proiectului

Say it now! a urmărit realizarea unui spațiu de expresie creativ, dedicat tinerilor, prin mijloacele specifice teatrului.

Proiectul a reușit să stimuleze imaginația tinerilor, capacitatea acestora de autoexprimare și interrelaționarea cu teatrul, pentru lărgirea orizontului lor de așteptări legate de carierele viitoare, încurajându-i să devină părtași la noi producții artistice profesioniste, în același timp cu abordarea unor teme importante precum toleranța și excluziunea, abandonul și violența.

Proiectul în cifre

Ateliere de teatru pentru tineri

  • 5 ateliere de teatru menite să aducă împreună 28 de tineri din contexte sociale diferite și cu orizonturi profesionale diferite.

Spectacolul de teatru – Say it Now!

  • 2 reprezentații gândite să exploateze teatral povești și probleme ale tinerilor, într-o societate care rămâne indiferentă la problemele lor, printr-o producție de teatru ce va deveni parte din repertoriul Teatrului Național din Timișoara; 
  • 50 participanți la dezbaterea ulterioară premierei spectacolului (regizori, reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog, psihologi, profesori etc.).

Ateliere privind arta actorului

  • 4 ateliere menite să creeze în interiorul proiectului o punte de comunicare interculturală și profesională între studenți ai Academiei Naționale de Artă din Oslo și studenți ai Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest Timișoara, în coordonarea regizoarei și profesoarei de arta actorului Tyra Tonnesen;
  • 13 studenți români și 3 studenți norvegieni și-au îmbogățit aptitudinile profesionale, prin cercetarea diferitelor modalități de exprimare teatrală contemporană.

1 Volum Say it now! disponibil aici.

Galerie foto/video

Urmăriți retrospectiva proiectului SAY IT NOW aici:

Punerea în scenă a piesei de teatru SAY IT NOW în Oslo a reprezentat o oportunitate extraordinară pentru interacțiune multiculturală. Despre oportunitățile, obstacolele și reușitele parteneriatului multicultural în dezvoltarea unui proiect, de la etapa de concept și până la aplauze aici:

 

-

 

Proiectul în media